The Vietnam Veterans-Discography



Οι Vietnam Veternans ειναι σιγουρα το καλυτερο νεο-ψυχεδελικο συγκροτημα της ευρωπης, αν οχι ολοκληρης της υφηλιου, με υπερβολικα φανατικους φιλους (οχι αδικα)! Γεννηθηκαν το 1982 στο Chalon-sur-Saone της Γαλλιας απο τον Mark Enbatta, oπου μαζι με τους Steve Palermo, Lukas Trouble, D.D.Richardson, Angelo Jupp, Greg Jones, και φανερα επιρρεασμενοι απο τους Seeds και τους 13th Floor Elevators, ηχογραφουν το 1983 το On The Right Track Now. Ακολουθουν τα Crawfish For The Notary (1984), Green Peas (1985), In Ancient Times (1986), Catfish Eyes And Tales (1987), και The Days Of Pearly Spencer (1988), και τα εξι εκπληκτικα δειγματα ψυχεδελικης μουσικης που θα ζηλευαν ολα τα garage συγκροτηματα του '60. Σ'εκεινο το σημειο σταματουν να παιζουν σαν Vietnam Veterans. Ενωνονται με τους Daisy Chain, και το αποτελεσμα που προκυπτει ακουει στο ονομα Vietnam Chain. Θα ηχογραφησουν το 1990 το  Susmoala Beat, κι απο κει και μετα, καποια απο τα μελη τους θα ακολουθησουν λαμπρες solo καριερες. Μεχρι που το 2005, επανεμφανιζονται με το ονομα The Gitanes: The Further Adventures Of The  Vietnam Veterans, και με τον εξαιρετικο δισκο Cloudy Draw. Ευτυχως για μας, οι Curanderos συνεχιζουν ακομα να δημιουργουν εκπληκτικη μουσικη, με πιο προσφατη δουλεια τους το Strange Girl (2009). Οι Vietnam Veterans ή Gitanes, ή οπως αλλιως θελετε, ειναι ιδιαιτερα αγαπητοι και στην χωρα μας, οπου ετυχαν θερμης υποδοχης και πληρους αποδοχης και τις δυο φορες που μας επισκεφτηκαν (2007-08).






On The Right Track Now (1983): Πρωτος δισκος των καταπληκτικων Γαλλων, με τις ηχογραφησεις να ξεκινουν ανημερα του Πασχα,στις 8 Μαιου του 1983.
diomidis music



Crawfish For The Notary (1984): Οι Palermo και Richardson αποχωρουν. Στο σχημα ο Martin Joyce.
diomidis music



Green Peas (1985): Και διπλο, και live! Με ευρηματικο τιτλο, και με το αγαπημενο μου You're Gonna Fall, που θα μπορουσαν περηφανα να τραγουδουν οι Seeds!
diomidis music


In Ancient Times (1986): Η διατριβη τους πανω στο LSD τους δινει την εμπνευση για να μας μιλησουν για καιρους αρχαιους και ζοφερους...
diomidis music



Catfish Eyes ...And Tales (1987): Οι Vietnam Veterans με τον πεμπτο τους δισκο, διευρυνουν το κοινο τους κι αρχιζουν να ακουγονται και απο οχι και τοσο σκληροπυρηνικους φιλους της ψυχεδελικης μουσικης.
diomidis music



The Days Of Pearly Spencer (1988): Ο τελευταιος δισκος με το ονομα Vietnam Veterans. Το ομονυμο τραγουδι ηταν και η μεγαλυτερη επιτυχια τους, ενω γνωρισε και αλλες πανεμορφες διασκευες απο καλλιτεχνες οπως οι Mark Almond, Nick Cave κά.
diomidis music



Susmoala Beat (1990): Η αδελφοποιηση τους με τους Daisy Chain, γενναει τους Vietnam Chain, που αφησαν κληρονομια ενα ep, το Before I Go, και το lp που βλεπετε εδω!
diomidis music



Cloudy Draw (2005): Ο καιρος των τσιγγανων. Ο Enbatta με τον Trouble και τους James Kibut και Eric Lenoir σαν Gitanes, ειναι η νεα μετενσαρκωση των Curanderos, με την ψυχη τους να παραμενει οπως την ξεραμε παντα!
diomidis music
Strange Girl (2009): Ο πιο προσφατος, και απο τους καλυτερους δισκους των γαλλων, που μας μιλανε για παραξενα κοριτσια με τριχωτα ποδια και για καποιον μαλακα(!) Οι Viet Vets ειναι εδω, και εδω θα μεινουν!
diomidis music




Οι Vietnam Veterans συμμετειχαν επισης στην εκπληκτικη συλλογη της Music Manic, The Gimmick Compilation (1989) και Kaiser Banquet vol.I (1993).
Επιφυλασσομαι στο μελλον να θεσω στη διαθεση σας, και τις προσωπικες δουλειες των Mark Enbatta, Lukas Trouble, Temple Gates και Thyrd Twin.

7 comments:

Θειος said...

Απίστευτος - Απίθανος...
Αυτό είναι ΤΟ post...
Αξιολάτρευτη μπάντα.
Οι Γάλλοι δείχνουν τον δρόμο, ακολουθήστε άφοβα.
Και είχα μερικές ελλείψεις...

Tom said...

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ, ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '60

Mistress Hyde said...

ΔΩΣΕ ρε Διομήδη!

ΑΥΣΤΡΑΛΟΣ said...

ψάχνοντας για Vietnam Veterans ανακάλυψα τυχαία τον diomidis music.Συγχαρητήρια!!! πολύ καλή δουλεία. Για τους φανατικούς των V.V υπάρχει το καταπληκτικό προσωπικό album του Μark Enbatta "hidden passions". πιο ακουστικό, πιο ατμοσφαιρικό, αλλά πολύ ΦΕΥΓΑΤΟ !!! Γειά σας από Πάτρα.

ΑΥΣΤΡΑΛΟΣ said...

συγχωρέστε με. ξέχασα να σας πω να το κατεβάσετε μαζί με εξώφυλλο από 100mirrorsproject.blogspot.com υπάρχει επίσης και ένα side project του Lucas Trouble,οι "temple gates"

Διομηδης said...

φιλε αυστραλε, κατ'αρχην σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια, οπως ευχαριστω και τον θειο, τον tom και την καλη μου mistress. καποια στιγμη στο μελλον (ελπιζω το κοντινο), θα βαλω και τα υπολοιπα των Mark "Vet" Enbatta, Lukas Trouble, Temple Gates και Thyrd Twin!

akis said...

Έπιασες πολύ αγαπημένο group! Ο Lucas Trouble πιστεύω από τους κορυφαίους keyboardίστες ever. Να ξεκαθαρίσουμε ότι το "Days Of Pearly Spencer" είναι πρώτη εκτέλεση του Ιρλανδού David McWilliams το 1967. Το λέω αυτό, γιατί ίσως, έτσι όπως είναι γραμμένο πολλοί μπορεί να νομίζουν ότι το έγραψαν οι Veterans. Διομήδη μπράβο που ασχολήθηκες με το group αυτό που ήταν κορυφαίοι neo-psychedelic και πολλοί τους έχουν λησμονήσει ή δεν τους γνωρίζουν. Αγαπημένο μου lp: "In Ancient Times".

Next previous home
Related Posts with Thumbnails