Villa 21-A Ghost On The Move

Οι Villa 21 φτιαχτηκαν στην Αθηνα το 1981 απο τον Κωστα Ποθουλακη και την Αντα Λαμπαρα αρχικα, καθως προστεθηκαν αργοτερα οι Μπαμπης Δαλιδης και Αντρεας Παπαδοπουλος. Παρα πολυ καλο και δραστηριο συγκροτημα, με αρκετες ηχογραφησεις, εμφανισεις με μεγαλα ονοματα οπως οι Wipers και ο Nick Cave με τους Bad Seeds, και με ενα live στην Αυστρια στο βιογραφικο τους. Επαιζαν post punk-new wave, και ηταν απο τα αντιπροσωπευτικοτερα του ειδους ελληνικα συγκροτηματα. Το 1993, δυο χρονια μετα την διαλυση τους, ο Κωστας Ποθουλακης σκοτωθηκε σε τροχαιο ατυχημα. Εδω εχουμε τον πρωτο τους δισκο απο το 1983, A Ghost On The Move.


diomidis music

3 comments:

Slartibartfast said...

Έλα ρε φίλε, και χτες τους συζήταγα με κάτι πιτσιρίκια στη δουλειά που γουστάρουνε punkakia... αλλά δεν τους ξέρανε φυσικά.

Πολύ ωραίο DIO, ευχαριστώ!!!

Anonymous said...

μπράβο Διομήδη.
Ο ντράμερ των Villa 21, ήταν και το "αφεντικό" της indie εταιρείας που τους στέγαζε (όπως και τους Yell - O - Yell, και πολλούς άλλους).
Ήταν μια όμορφη άνοιξη εκείνα τα χρόνια για το ανεξάρητο Ελληνικό ροκ, που αποστασιοποιήθηκε από τη σκηνή την μακρυμάλλικη (με αναφορές στα 70's ). Υήρχε το Rodeo, μετά το Cat's Mewo και πολλά άλλα live στέκια σε σχεδόν καθημερινή βάση. Οι δε συναυλίες, ακόμα και σε καταλήψεις μετατρεπόντουσαν σε μυσταγωγίες.

MpinelikoMistress said...

Αυτά είναι! Είμαι περίεργη να δω τι θα βάλεις μετά...
Συνάρπασέ με ρε Διομήδη!

Next previous home
Related Posts with Thumbnails