1 χρόνος diomidis music!


Ενα χρονο πριν, στις 18.5.2009, ξεκινησε το diomidis music. Τον χρονο αυτο που συμπληρωνεται σημερα, συναντησα αρκετες δυσκολιες οντας πρωταρης και τελειως ασχετος με το θεμα, αλλα και εξ'αιτιας απροβλεπτων καταστασεων, και πολλες ηταν οι φορες που ειπα οτι τα παραταω. Η συμπαρασταση ομως και η αγαπη των φιλων που εκανα εδω περα, με κανουν  να συνεχιζω ακομα. Σας ευχαριστω!                                
diomidis music


*Σαν Σημερα:


1897: Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία του Λονδίνου ο «Δράκουλας», το περίφημο μυθιστόρημα του Βρετανού συγγραφέα, Μπραμ Στόκερ.


1913: Με τη συνθήκη του Λονδίνου, λήγει ο Α’ Βαλκανικός Πόλεμος. Μεγάλη κερδισμένη η Ελλάδα που κερδίζει την Ήπειρο, την Μακεδονία και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και η Αλβανία που γίνεται ανεξάρτητο κράτος.


1960: Περίπου 128.000 θεατές κατακλύζουν τις κερκίδες του γηπέδου «Χάμπντεν Πάρκ» στη Γλασκόβη για να παρακολουθήσουν τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Νικήτρια με το θριαμβευτικό 7-3 η «Βασίλισσα της Ευρώπης» Ρεάλ, η οποία κατακτά το 5ο σερί τρόπαιο στη διοργάνωση.


1980: Τα τραγούδια του ήταν απαισιόδοξα και σκοτεινά. Η φωνή του, απόκοσμη και μπάσα. Ο λόγος για τον γεννημένο στο Μάντσεστερ, Ίαν Κέρτις, τραγουδιστή, στιχουργό και κιθαρίστα του συγκροτήματος «Joy Division». Ηχογράφησαν δύο αριστουργηματικούς δίσκους, που αποτέλεσαν την απαρχή του post-punk, ενός πανκ όχι οργισμένου και εξωστρεφούς, όπως αυτό των «Sex Pistols» και των «Clash», αλλά ενδοσκοπικού και εσωστρεφούς. Η επιληψία και τα προσωπικά προβλήματα του Ίαν Κέρτις, αποτέλεσαν, όμως, βαρύ φορτίο για τον 34χρονο καλλιτέχνη. Μία μέρα πριν από την έναρξη της αμερικανικής περιοδείας του συγκροτήματος, στις 18 Μαΐου 1980, κρεμάστηκε μ’ ένα καλώδιο στην κουζίνα του σπιτιού του στο Μάκλσφιλντ, υπό τους ήχους του άλμπουμ του Ίγκι Ποπ «The Idiot». Οι «Joy Division» διαλύθηκαν την ίδια μέρα. Λίγες μέρες αργότερα κυκλοφόρησε το τραγούδι του Ίαν Κέρτις «Love Will Tear Us Apart», που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη επιτυχία του συγκροτήματος, τα εναπομείναντα μέλη του οποίου δημιούργησαν τους «New Order», που γνώρισαν επιτυχία τα επόμενα χρόνια.
                                                                                              *sport FM
2009: Εναρξη του blog diomidis music!

11 comments:

Εύα said...

να σε χαιρομαστε πουλακι μου!!!
πολυχρωμος και εμπριμε :-)

Tom said...

ΦΙΛΕ ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙ ΤΟ BLOG ΜΕ ΚΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΤΑ.

Σοφία said...

Χρόνια πολλά και να σε χαιρόμαστε κ'εσενα και το blog σου : )
Την καλησπέρα μου !!!

Slartibartfast said...

milioni auguri... απο Global-Entropy ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

Και μη ξεχάσεις να είναι και δημιουργικά!!!

Διομηδης said...

φιλοι μου καλοι κι αγαπημενοι σας ευχαριστω για τις ευχες! να ειστε παντα καλα!

Kostas said...

Χπόνια πολλά και καλά !!!

Mistress Hyde said...

Έχω μια χρονοκαθυστέρηση αλλά καταθέτω -έστω και καθυστερημένα- τις καλύτερες και θερμότερες ευχές μου!
Φιλιά

Διομηδης said...

@ kostas: ευχαριστω πολυ φιλε μου!

@ mistress: το ειχα καταλαβει οτι ανοιγεσαι δυσκολα (ελα η ψυχαναλυση, Dr.Belli θα σου παρω τη δουλεια!). Ευχαριστω για τις ευχες και ανταποδιδω (τα φιλια)!

akis said...

Diomidis happy birthday! Οι Veterans super! Υπάρχει περίπτωση για αφιέρωμα στους Steppes?
Εγώ σήμερα κλείνω τον ένα....μήνα(!)
We're lost in music, dude!!!!

Θειος said...

Καλή συνέχεια και καλές αναρτήσεις.
Συνέχισε δυνατά...

Mistress Hyde said...

... καλά είσαι μεγάλος ψυχολόγος!
Σε πάω πολύ Διομήδη.

Next previous home
Related Posts with Thumbnails